3 gode råd om fjernelse af hård hud

Hjemmelavet bodyscrub
3 gode råd om fjernelse af hård hud
Henrik Andersen
-
03/02/2023
-

Intet ødelægger en smuk pedicure helt som hård hud på fødderne. Uanset om du forsøger at vise dine nymalede tæer frem eller bare ønsker blød, sund hud, kan hård hud være en reel plage for mange.

Hvis du har kæmpet med stædig hårdnakket, hård hud, skal du ikke give op endnu! I denne artikel giver vi dig nogle tips og tricks til, hvordan du kan slippe af med det og holde dine fødder bløde og lækre.

1) Fødderne i blød i varmt vand

Med hård hud, også kendt som callus, er det oplagte første skridt at bruge et varmt fodbad til at bløde det op med.

Prøv at tilføje nogle æteriske olier eller Epsom-salt til dit fodbad for at give ekstra fugt. Det varme vand er ikke kun med til at blødgøre den hårde hud, så det er nemmere at fjerne den, men det hjælper også med at berolige trætte muskler og led.

Dette kan være særligt gavnligt efter en lang dag på fødderne.

2) Exfolier huden nænsomt

Eksfoliering er nøglen, når det gælder om at slippe af med hård hud. En bodyscrub kan hjælpe med at fjerne døde hudceller og andre ophobninger på overfladen af dine fødder, som kan forårsage irritation eller forhindre fugt i at trænge ind i huden.

Du kan lave din egen DIY bodyscrub derhjemme ved at kombinere sukker med olivenolie eller kokosolie for at få en helt naturlig løsning, der ikke irriterer følsom hud. Eller prøv købe-scrub som er specielt egnet til hård hud. Læs mere her.

3) Brug cremer og salver, der er beregnet til hård hud

Der findes mange specialfremstillede cremer og salver, som er specielt udviklet til behandling af hård hud. Kig efter produkter, der indeholder ingredienser som mælkesyre, salicylsyre, glycolsyre, alfahydroxysyrer (AHA’er), E-vitaminolie, aloe vera-gel, shea-smør eller kakaosmør. Disse ingredienser vil hjælpe med at blødgøre og nedbryde den hårde hud og samtidig tilføre området massere fugt, som også er effektivt til forebyggelse af callus!

Det er vigtigt at pleje den hårde hud på dine fødder for at holde dem i god stand, få dem til at se godt ud og føle sig godt tilpas. Med de her råd, kan du sætte en stopper for genstridig hårdnakket, hård hud eller tørre pletter én gang for alle!

Copyright 2024 - Pilanto Aps